Societatea civilă vrea un Parteneriat Estic mai ambițios

36

Activitățile din cadrul Parteneriatului Estic trebuie să fie mai ambițioase decât prevederile Acordului de asociere cu UE. Aceasta este una din concluziile primului atelier de lucru cu privire la rezultatele și restanțele celor 20 de livrabile stabilite pentru 2020 de către țările PaE, atelier dedicat priorităților de eficiență energetică, mediu și schimbări climatice și organizat de către Proiectul Asistență Tehnică pentru susținerea dezvoltării Organizațiilor Societății Civile din Moldova în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile.

„Aceste livrabile trebuie să vină în suportul Acordului de Asociere, chiar să fie mai ambițioase. De exemplu, avem legi noi pe mediu, dar care nu sunt aplicate. La acest lucru ar trebui să lucrăm. În recomandările către UE pentru următoare perioadă de colaborare trebuie să fim cu mult mai vocali că avem nevoie de infrastructură de mediu: pentru managementul deșeurilor, apelor reziduale, echipamente moderne, etc.”, a spus Ina Coșeru, președinta Centrului Național de Mediu și co-președinta Comitetului de conducere a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic.

Încă 4 ateliere de lucru vor fi organizate pentru dezbaterea rezultatelor și restanțelor R. Moldova din perspectiva guvernării și societății civile cu privire la 11 livrabile din cele 20 stabilite pentru 2020 în cadrul Parteneriatului Estic.

„Pe final vom realiza un material cumulativ care va prezenta Uniunii Europene și viziunea societății civile pe lângă cea a guvernării cu privire la obligațiile asumate în 2017 de către țările Parteneriatului Estic printre care și Moldova”, a completat Galina Rizova, liderul de echipă al Proiectului de Asistență Tehnică pentru susținerea dezvoltării Organizațiilor Societății Civile din Moldova

Imprimare
Ultima modificare: