Acasă Grupurile de lucru Mediul, schimbările climatice și securitatea energetică

Mediul, schimbările climatice și securitatea energetică

Introducere

Grupul de Lucru NR.3 (GL.3) al Platformei Naționale a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic ”Mediul, schimbările climatic și securitatea energetică” se axează pe problemele principale ale agendei Platformei tematice 3 a PaE.

GL.3 este deschis spre colaborare cu colegii din Grupul de Lucru Nr.2, ”Integrarea economică și corelarea cu politicize UE”, întrucât ambele tratează problemele de sustenabilitate și durabilitate, cum ar fi green economy.

Panelul pentru mediu și schimbările climatice a Parteneriatului Estic vizează încurajarea cooperării și a schimbului de experiență privind problemele de guvernanță de mediu, schimbările climatice și green economy.

Obiectivele Grupului de Lucru: 

  • Securitatea energetică și schimbările climatice
    Formarea unei politici energetice durabile, integrată pentru regiunea PaE, care ține cont de interesele naționale și are drept scop îmbunătățirea protecției mediului (inclusiv a biodiversității), a eficienței energetice, precum și a capacității de a face față schimbărilor climatice și de a atenua dependența de importurile de energie sau de un singur transportator de energie.
  • Mediul, biodiversitatea și agricultura
    Susținerea integrării aspectelor de mediu în toate politicile naționale ale țărilor PaE (de exemplu: industrie, transport, dezvolare regională, agricultură (organică), silvicultură, respectarea susținerii UE, în special prin promovarea evaluării strategice de mediu).
  • Informarea, educarea, consolidarea capacităților și sensibilizarea publicului referitor la mediu și schimbările climatice
    Implementarea principiilor educaționale pentru dezvoltare durabilă în sistemele educaționale naționale, promovarea transferului de cunoștințe din UE către țările PaE și desfășurarea unei campanii ample de sensibilizare a publicului privind eficiența energetică și energia regenerabilă.

Coordonatori

Coordonatori regionali

Olena Pavlenko, „DiXi Group” (Ukraine, EaP Coordinator) | wg3@eap-csf.eu

Ana Otilia Nutu, Expert Forum (Romania, EU Coordinator)| wg3@eap-csf.eu

Coordonator local

Lilia Curchi, Mișcarea Ecologistă din Moldova| liliacurchi2005@yahoo.com | (+373) 76 770 061

Întâlniri și raportări

ENG: Raport al întâlnirii anuale, aprilie 2019

ENG: Raport anual 2018

ENG: Raport anual 2017

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY