Implică-te și tu: Direcționează 2 procente din impozitul pe venit până la 29 mai 2020

58

În momente de criză și incertitudine, e important să fim solidari și dornici de a oferi ajutor.

Multe din organizațiile care au dreptul să primească 2% sunt implicate în lupta COVID-19, în diverse forme și domenii – unele oferă ajutor persoanelor defavorizate, altele fac voluntariat, altele informează populația, altele protejează libertatea mass-media și democrația în Moldova, care acum e în pericol, etc.

În această perioadă dificilă poți susține o organizație necomercială, direcționând 2% din impozitul pe venit spre domeniul pe care îl consideri important!

Dacă nu știi pe cine să susții cu 2%, consultă baza de date a organizațiilor de pe www.2procente.info. Alege domeniul de interes și selectează o organizație în care ai încredere.

Pentru a facilita procesul de căutare al organizațiilor ce pot beneficia de 2%, Centrul de Resurse Juridice (CRJM) (organizație membră a Platformei Naționale) a creat o „bază de date” – Lista de organizații 2020, disponibilă pe  https://2procente.info/ro/beneficiarii/  în care organizațiile beneficiare au fost categorisite pe domenii de activitate (de ex. Educație, sănătate, drepturile omului, etc.), cu afișarea codului fiscal și a datelor de contact (pagina web/Facebook/email).

Persoanele interesate pot găsi ușor organizația din Lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru anul 2020, indicând numele acesteia în bara de căutare. La 2 clickuri distanță ele pot afla CODUL FISCAL pe care ulterior îl vor indica la completarea declarației privind impozitul pe venit.

Pentru a vedea cum puteți accesa baza de date a organizațiilor din Lista beneficiarilor 2%, puteți vizualiza următorul video: https://www.youtube.com/watch?v=GG5TSjGMkJM.

În anul 2020, termenul limită de depunere a declarației privind impozitul pe venit pentru persoane fizice este 29 mai 2020. Pentru anul 2020 este nevoie doar de completarea Formularului CET 18.

Vă reamintim că există posibilitatea să declarați și să plătiți impozitul pe venit ONLINE!

Pentru mai multe detalii, urmăriți instrucțiunea video a Serviciului Fiscal de Stat privind depunerea electronică a declarației cu privire la impozitul pe venit în baza datelor precompletate: https://bit.ly/3b5e0lD.

Notă: Pentru a avea acces la declarația electronică este nevoie de semnătură electronică.


Informația și categorisirea pe domenii a fost efectuată de către echipa CRJM și nu reflectă în mod necesar toate domeniile de activitate ale organizațiilor beneficiare conform prevederilor statutare. Informația inclusă a fost compilată în baza datelor disponibile din sursele publice la momentul creării bazei de date.

 Orice solicitare privind rectificarea sau completarea informațiilor din tabel poate fi transmisă la următoarea adresă electronică: 2procente@crjm.org.

Imprimare

Fișiere