”The Eastern Partenership Digest” – Răspunsul țărilor PaE la pandemia de COVID-19

30

„The Eastern Partnership Digest” a revenit!

După o scurtă pauză, „Think Bridge”-ul Parteneriatului Estic, rețeaua care unește centrele analitice de tip „think tank” își reia activitatea. În fiecare lună, experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina pregătesc analize ale celor mai importante evoluții ale politicii interne și externe, precum și a economiei regiunii.

În plus, fiecare ediție va fi dedicată analizei evenimentelor și proceselor semnificative.
Desigur, subiectul acestei ediții este răspunsul statelor Parteneriatului Estic la provocările pandemiei COVID-19. Coronavirusul a devenit o provocare serioasă nu numai pentru sistemele de sănătate din țările regiunii PaE, ci și pentru societate și economie. Epidemia a provocat, de asemenea, o oportunitate irezistibilă pentru politicieni de a folosi măsurile restrictive în beneficiul propriu și împotriva opoziției. Am analizat răspunsurile autorităților și ale societății civile. Care tactici sunt cele mai eficiente?


Proiectul beneficiază de suport prin intermediul schemei de Re-grantare a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic (FSTP) și este finanțat de către Uniunea Europeană ca parte a suportului acesteia pentru societatea civilă din regiune. Prin intermediul schemei de Re-grantare, Forumul Societății Civile al Parteneriatului Estic (FSC PaE) susține proiectele membrilor săi care contribuie la realizarea obiectivelor și misiunii Forumului. 

Imprimare

Fișiere