Invitație la conferința de presă: „Câștigăm sau pierdem? Problemele majore de mediu generate de exploatarea resurselor minerale în Republica Moldova”

231

Grupul de lucru nr. 3 al Platformei Națioanale a Forumului Societății Civile al Parteneriatul Estic împreună cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” invită reprezentanții instituțiilor media la conferința de presă: „Câștigăm sau pierdem? Problemele majore de mediu generate de exploatarea resurselor minerale în Republica Moldova”.

CÂND: joi, 5 noiembrie, ora 14.00.

UNDE: Transmisiune online – Privesc.euRealitatealive.md și paginile de Facebook Expert-GrupPlatforma Națională a FSC din PaE și Fundația Soros-Moldova.

CONTEXT: Extragerea resurselor minerale în Republica Moldova este o activitate fără o pondere importantă în economia țării noastre, cu toate acestea, problemele de mediu pe care le cauzează mineritul sunt majore, iar impactul acestora este adesea ignorat. 

Câteva dintre principalele consecințe sociale și de mediu ale activității de extragere a resurselor minerale în Republica Moldova sunt:

– poluarea apelor subterane;

– poluarea solului;

– alunecările de teren;

– distrugerea caselor și a infrastructurii rutiere din localitățile unde se practică mineritul ș.a.

Întrebarea principală este: Cât ne costă în realitate exploatarea resurselor minerale din Moldova și este oare acest cost justificat, dacă luăm în considerație și consecințele asupra mediului? Subiectul va fi abordat mâine, la conferința de presă. Agenda evenimentului o puteți consulta mai jos. 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [476.11 KB]


Conferința de presă „Câștigăm sau pierdem? Problemele majore de mediu generate de exploatarea resurselor minerale în Republica Moldova” este organizată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Grupul de lucru nr. 3 al Platformei Națioanle a Forumului Societății Civile al Parteneriatul Estic, în cadrul proiectului „Utilizarea resurselor naturale: îmbunătățirea evidenței și transparenței” implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul Fundației Soros-Moldova. 

Imprimare